Lid worden

Om de toekomst van onze vereniging te waarborgen hebben wij een 3-sporen beleid inzake werving uitgezet. Wij richten ons op alle mogelijke leeftijden:

  1. Peuters & kleuters
  2. Kinderen van de basisschool
  3. Volwassenen

Peuters & Kleuters

We bieden lessen aan voor de allerkleinsten: de peuters (1 t/m 4 jaar) kunnen deelnemen aan Muziek op Schoot en de kleuters (4 t/m 6 jaar) kunnen deelnemen aan de Muziekregenboog. Het is een eerste kennismaking met muziek, tonen en ritme voor de allerkleinsten. Plezier staat voorop. En daarnaast is muziek ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Laat hen meedansen, zingen en verschillende instrumenten ontdekken en plant het zaadje voor deze mooie hobby!

Kinderen van de basisschool

In groep 6 van de basisscholen in Elsloo loopt het MusicKids-project. Deze leerlingen krijgen gedurende 3 maanden de gelegenheid om een muziekinstrument te leren bespelen onder leiding van een professioneel team. Ze kiezen vervolgens een instrument uit: trompet, bugel of slagwerk. Afsluitend zal het ingestudeerde ten gehore worden gebracht samen met onze fanfare.

Volwassenen

Onder de naam Nieuw Talent Orkest bieden we volwassenen de kans om op een laagdrempelige wijze (met of zonder muzikale ervaring) een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen. Het accent ligt vooral op het plezier om dit samen te doen, maar ook op het sociale aspect wat minstens zo belangrijk is als de muzikale prestatie. Guus Pieksma & Annewiep Bloem van Nij Talint Orkest hebben een pakket op maat om ons hierbij te ondersteunen. Kijk maar eens op hun website, de resultaten op andere plaatsen in het land zijn indrukwekkend. Opzet is om 10 repetities te houden, en dan af te sluiten met een concert. De ervaren muzikanten uit onze fanfare zullen hierbij ondersteuning bieden. De pupiter opzetten, maar ook de weg naar de bar wijzen in de pauze.


Heeft bovenstaande jouw interesse gewekt? Stuur een mail naar: opleiding@maasgalm.nl, telefoonnummers van de contactpersonen Jikke en Petra vind je op de contactpagina.

Interesse als zij-instromer / vrijwilliger / commissielid / bestuurslid? Stuur een mail naar voorzitter@maasgalm.nl of secretaris@maasgalm.nl of bel de betreffende telefoonnummers.